środa, 27 sierpnia 2014

DIY - Psie ciasteczka z wątróbką.

Tym razem propozycja dla domowych kuchcików i ich towarzyszy :)

        Składniki:
> jajka - 3 sztuki
> olej - 1/3 szklanki 
> mąka - 2 szklanki
> majeranek do przyprawienia
        Przygotowanie:
W dużym naczyniu mieszamy jaja i olej. Następnie dodajemy drobno posiekaną lub zmieloną wątróbkę oraz szczyptę przypraw i wszystko łączymy do uzyskania jednolitej masy. Dosypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Zawartość naczynia wylewamy na blachę i wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy przez ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni, aż ciasto stanie się rumiane i suche. Jest ono dość sztywne, więc z powodzeniem można je wyciągać z blaszki na deskę, by łatwiej było je pokroić. Możemy nadać mu kształty, używając foremek lub pokroić w niewielkie prostokąty. Zaraz po wystygnięciu ciasteczka nadają się do spożycia przez psa.
Smacznego!

































Źródło:
miesięcznik "Przyjaciel Pies"
nr.12/2012

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz